A porszívóvásárlás rejtelmei

A porszívóvásárlás rejtelmei
Csak pénz kérdése - már robotok is takarítanak


A porszívóvásárlás rejtelmei

 

Az elmúlt egy-két évben megszámlálhatatlan típusú száraz porszívó lepte el a hazai üzleteket. Ezért aki egy új porszívó vásárlására szánja el magát, elsőre bizony csak azt tudja teljes bizonyossággal eldönteni, hogy a kiállított darabok közül melyiknek megfelelő az ára és me-lyiknek tetszik a színe.

Állunk egy áruház porszívói előtt. Először is megdöbbenünk azon, hogy kapható por-szívó akár 6.000 Ft-ért, de van 100.000 Ft-ért is. Az látszik a drágább porszívón, hogy egy kicsit jobban csillog, mint az olcsó, mintha több gomb is lenne rajta, esetleg kijelzője is van, a szívófej is mintha komplikáltabb lenne, esetleg a belsejében történtekből is látni lehet valamit, de elég-e ez a döntéshez?

A legnagyobb tanácstalanságot a többnyire angol eredetű, a készülék valamely tulaj-donságára utaló fantázia elnevezések jelentik, amelyek a legtöbb vásárlónak semmilyen magyarázattal nem szolgálnak. Márpedig, amit ezek az elnevezések hordoznak, azért a leg-több esetben akár több tízezer forinttal magasabb árat is fizetni kell. Az, egy áruházi por-szívó-mustra során megállapítható, hogy minden jelentősebb porszívó gyártóhoz kötődik va-lamilyen extra elnevezés, de rendszerint van átfedés is egy-egy szolgáltatási megnevezésnél. Mindenesetre a hangzatos elnevezések nem kis gondot okoznak a vásárlóknak és csak kevés olyan eladóval lehet találkozni, akik megfelelő felkészültséggel rendelkeznek a ki-választás megkönnyítéséhez.Nézzünk néhány példát az elnevezésekre ...- A Miele porszívók kimagasló szűrőképességének alapja az úgynevezett 12 lépcsős AirClean szűrőrendszer, amely a HyClean porzsákból, a motorszűrőből és a levegőtisztító szűrőből áll. Ezek az összetevők felelnek azért, hogy a por és a szag a földről és a levegőből is eltűnjön. A Premio Plus 4,5 literes űrtartalmú HyClean porzsákja porzárral, 9 rétegű szövettel, belső pordiffúzorral, külső hálófonat megerősítéssel rendelkezik, így a legapróbb por visszatartására is képes.- Az LG Kompressor™ jelzéssel ellátott legújabb porszívói a világ első motorizált portömö-rítő rendszerével vannak ellátva, amely a port tömbökbe tömörítve egyszerűvé és higié-nikussá teszi a tartály ürítését. Hogyan keletkeznek a portömbök? A gyűjtőtartályban lévő "RotaBlade" lapát folyamatos forgásával alaposan összetömöríti a port. Amikor a tömb kész és a tartály megtelt, megjelenik a digitális "tele tartály" jelzőfény.
A Cyking rendszer egy olyan porzsák nélküli technológia, amely porzsák helyett különleges kialakítású műanyag porgyűjtő tartállyal és finompor leválasztó hengeres szűrővel rendelkezik. Az LG Cyking elliptikus ciklonrendszerének egyedülálló finompor leválasztó egysége megakadályozza, hogy a legapróbb porszemcsék elhagyják a porgyűjtő tartályt, és a porszívó más részeit szennyezzék. A porgyűjtő tartály átlátszó, műanyag, amely elmos-ható. A műanyag porgyűjtő tartály a rajta lévő retesznek köszönhetően könnyedén kivehető a porszívóból.- A Samsung által használt Twin chamber system™ elnevezés arra utal, hogy van egy kamra a porszemcséknek - és még egy kamra a légáramlatnak. Ez az innováció az által biztosít nagyobb szívóerőt, hogy a két kamrát szétválasztja. A megnövelt szívóerő a porszemcséket a belső kamra légörvényén keresztül keringeti, amely a centrifugális erő segítségével különválasztja a piszkot és a port. A nagyobb por - és piszokdarabok a külső kamrába kerül-nek, ahol biztonságosan tárolódnak a kiürítésig. A készülék még az apró szemetet és a család egészségére káros finom port is megbízhatóan felszedi. A finom por legnagyobb része nem jut el motor szűrőjéig, a szűrő ez által nem dugul el, a porszívó szívóereje és élettartam pedig hosszabb lesz. Van olyan üzlet, ahol ezeket a gépeket is ciklonos gépeknek nevezik.- A Siemens porszívóknál használt air flow control rendszer gondoskodik arról, hogy a beszívott levegő keresztülhaladjon a szűrőn és ne tudjon útközben kiszökni. Ennek köszönhe-tően a finom por 99,997%-át kiszűri a kilépő levegőből. A speciális air safe rendszer pedig azt biztosítja, hogy a motorteret nem hagyja el szűretlen levegő, ugyanis a készülékház két része hermetikusan záródik, vagyis a levegő biztosan keresztülhalad a szűrőrendszeren.
Szintén a Siemens porszívóknál találkozhatunk az "Automatic" elnevezéssel, melynek lé-nyege, hogy a porszívó a padló típusának megfelelően állítja be a szívóerőt, vagyis azt nem a felhasználónak kell igazgatnia. Ennek köszönhetően a készülék mindig csak annyi energiát használ, amennyire szükség van.
Ugyancsak a Siemens porszívóinál hirdetik a makulátlan tisztaság és tökéletes higiénia szlogent, amely az Ultra Hepa és az Ultra Hepa Active szűrőrendszereknek köszönhető. Már sokan tudják, hogy a HEPA szűrőket kifejezetten azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a szoba levegőjéből maximálisan kiszűrjön minden káros anyagot. Ez a többszörösen redőzött szűrő még a cigaretta füstből lerakódott legapróbb kátrány darabokat is magába zárja. Az Ultra HEPA Active szűrő még ezen is túltesz az aktív szénkazettának köszönhetően, mivel a cigarettafüst után maradt kellemetlen szagokat is kiszűri.- Az Electrolux UltraOne elnevezéssel használt modelljei a gyártó legjobb porfelszedéssel és teljesítménnyel rendelkező készülékei, melyek rendkívül csendesek, fantasztikusan könnyen kezelhetők és rendkívül pontosan irányíthatók.
Szintén az Electrolux porszívóknál találkozunk az UltraSilencer elnevezéssel, amely 68 dB/A-s zajszintjével a legcsendesebb készülékek kategóriájába tartozik, ugyanis a porszí-vók átlag 80 dB/A-s zajszinttel dolgoznak. (A zajszint növekedés nem lineáris, hanem expo-nenciális, így különösen csendesnek minősíthető ez a kategória.)
Az Ergospace elnevezéssel is az Electrolux egyes modelljeinél találkozunk. Az elnevezés egy nagyon egyszerű megoldást takar. Mindössze a csatlakozó vezeték hosszát növelték meg és egy csővel bővítették ki a készüléket, melynek köszönhetően a porszívó hatósugara 13 m-re nőtt, lehetővé téve, hogy úgy tudjon szobáról szobára porszívózni, hogy közben ne kelljen újabb konnektort keresgélnie. Látszólag apróság, a gyakran porszívózóknak vi-szont rendkívül hasznos.
A ciklonos technológiát az Electrolux a SuperCyclone™ elnevezéssel alkalmazza. A porzsák nélküli SuperCyclone™ egy hurrikán sebességével tünteti el a port. Extra nagy átmérőjű légörvényt képez, ami azonnal felszívja a porszemcséket, amint bekerülnek, hatéko-nyabbá téve a porszívózást.

 


- a Solac SDB biztonsági rendszerrel rendelkező modelljei nem működnek addig, amíg a porzsák hiányzik, vagy nincs megfelelően rögzítve.Milyen ismeretek szükségesek a jó döntéshez?Nem csak a feltüntetett teljesítmény fontos. Mint minden gyártmánynál, a porszívóknál is nagy harc dúl a teljesítmények területén. Azonban tudni kell, hogy a készüléken, a dobozon, vagy a reklámban feltüntetett névleges teljesítmény csak arról tájékoztat, hogy mekkora telje-sítményt vesz fel a készülék. A lényeg azonban nem a felvett teljesítményben, hanem a sívóteljesítményben rejtőzik, amit sajnos számos porszívó esetében nem tüntetnek fel. A szívóteljesítmény ugyanis az az érték, aminek a tisztítási hatékonyság köszönhető. A hatékony porszívózáshoz 350-400 W szívóteljesítmény szükséges, amely a felvett teljesítmény negyede-ötöde.A szakértők tanácsai szerint 300 W (6.000-8.000 forint) alatt nem érdemes nézelőd-nünk, az ennél kisebb szívóerejű porszívók ugyanis a háztartási szennyeződések nagy részét a szőnyeg szálai közt hagyják. Jó néhány üzlet kínálatát megnézve sajnos csak a MediaMarkt-ban tüntették fel a szívóteljesítményt a kiállított készülékek adatlapjain.Azonban még ez sem elég a megfelelő eredményhez, ugyanis a szívóteljesítmény értékén kívül sok múlik még a szívócső és a szívófej kialakításán is. Szakemberek szerint azok a jó fejek, amelyek kiereszthető kefével rendelkeznek, így ugyanis nem csak alulról – a takarítandó poros felületről – hanem oldalról is érkezik levegő, amire szüksége van a porszívó-nak a megfelelő szívóhatás eléréséhez.Porzsákos, vagy porzsák nélküli porszívó?Tesztek igazolják, hogy a porzsákos készülékek hatékonyabban tisztítanak, mint a porzsák nélküliek. A szakemberek szerint ennek fizikai okai vannak, ugyanis a porzsák nél-küli tartályos készülékeknél a levegő útja jóval kacskaringósabb, ami alacsonyabb szívóhatást eredményez. Ezen próbálnak segíteni az úgynevezett ciklonos porzsák nélküli gépek, ahol a centrifugális erőt használják fel a szívóhatás növelésére. Ráadásul a ciklonos készülé-keknél is vannak olyanok, amik akár már 10.000 Ft körüli áron megvásárolhatók, ha-sonlóan a porzsákos készülékekhez.
A porzsák nélküli készülékekről azt sem árt tudni, hogy a szűrőit gyakrabban kell cserélni, mint porzsákos társainál. A porzsák nélküli készülékek szűrői különösen a nagyon finom porra és a hamura érzékenyek.Kell nekem a HEPA szűrős porszívó?A HEPA szűrő porallergiásoknak kötelező! A HEPA filter egy olyan, magas hatékonyságú szemcsevisszatartó szűrő, amely 99,97%-os hatékonysággal szűri ki a rajta áthaladó levegőből a legalább 0,3 mikron nagyságú részecskéket. Vagyis ezen már nem jut át a reklámokban oly félelmetes, gusztustalan féregnek ábrázolt jószág, a poratka.

Az ilyen szűrőkkel ellátott porszívókból kiáramló levegő már nem tartalmaz atkákat, allergizáló porszemeket, így allergiások ne is vegyenek olyan gépet, amelyben nincs HEPA szűrő.

Vásárláskor az is döntési szempont lehet, hogy a HEPA szűrő mosható-e, vagy újat kell vásárolni, ha elszennyeződött. A színvonalasabb gépek már rendelkeznek HEPA – azaz pollen és atka - szűrővel, esetleg szénszűrővel, míg az olcsóbbak szivacs- vagy filcszűrővel próbálnak tiszta levegőt kiadni magukból. Több-kevesebb sikerrel.A jó döntéshez szükséges további információkÉrdemes odafigyelni arra is, hogy mennyire gyors és egyszerű a porszívó üzembe helyezése, vagyis a tartozékok összerakása és utána a por kiürítése, a szűrők tisztítása. Minél egyszerűbbnek tűnik ez a feladat, annál kevésbé lesz utálatos a porszívó használatba vétele.
Fontos használati érték a hosszabbító cső által biztosított porszívózási magasság is. Ha ugyanis a cső nem elég hosszú és a felhasználónak egész porszívózás alatt hajlongania kell, bizony nagyon utálni fogja ezt a nem nélkülözhető takarítási módot. Vásárláskor ezért ér-demes megnézni, hogy a hosszabbítást két fix méretű cső, vagy pedig teleszkópos cső biztosítja-e.
Nagyon olcsó, ismeretlen márkájú gépeknél fordulhat elő, hogy a hosszabbító cső, vagy a szívófej egy kisebb ütődésre szétesik. Érdemes kipróbálni a vásárlás előtt a csatlakozás biz-tonságát is.
Gyakran felmerül az a kérdés is, hogy fém, vagy műanyag legyen-e a hosszabbító cső? A nyél anyaga többféle lehet, ennek megfelelően többfélék a tulajdonságai is. A két fő típus a fém és a műanyag. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. A műanyag cső PVC-n, azaz műanyag padlón, vagy műszálas szőnyegen használva (és ma a szőnyegek többsége ilyen) hajlamos feltöltődni elektrosztatikusan. Az is közrejátszik a feltöltődésben, hogy a cső bel-sejében különböző dolgok száguldanak a gép belseje felé, rátapadnak a hajszálak, és egyéb szennyeződések, aminek a leszedegetése hát nem tartozik a kedvenc időtöltések közé. Ha meg nem szedegetjük le, szépen szétszóródnak újra a frissen takarított lakásban.A takarítás közbeni közlekedést befolyásolja az is, hogy a gégecső 360 fokban körbefordul-e, vagy magát a készüléket kell állandóan igazgatni a megfelelő követéshez. Nem mindegy a szívófej mérete sem. Minél szélesebb a szívófej, annál kevesebb "húzással" végezhető el a takarítás.
Kutyatulajdonosoknál a hatékony szőreltávolításhoz érdemes olyan készüléket vásá-rolni, ahol külön elektromos és/vagy turbókefe is van a kellékeke között (a turbókefénél szívásra forognak a kefék, az elektromosnál pedig egy motor hajtja őket). Ráadásul az ilyen kefék képesek a szőnyeg mélyéből kiszívni a port és az atkát is.Nem mindenki szereti leszedni a porszívó csöveit és szívófejét a készülékről, amikor tárolja. Számukra hasznos megoldás, ha a felállított porszívó oldalán úgynevezett parkoló állást biztosító rögzítő van. Szintén apróság, de védi a porszívót és a bútort is, ha a készülék házon gumiszegély csillapítja az ütközést.Apróságnak tűnik a résszívó megléte is. Fontossá akkor válik, ha olyan szűk helyeket kell kiporszívózni, ahova a normál szívófej nem fér be. Nem hiszem, hogy 100 Ft-nál többe kerül-het az előállítása, mégsem tartozik minden modellhez.Csúcskategóriák és már robotok isTermészetesen a porszívók piacán is létezik a luxuskategória. A csúcsporszívók eladása sem lehetetlen a kereskedők szerint. Az ok persze egyszerűbb, mint gondolnánk: a 100 ezer forintos gépek vásárlói eddig is főleg olyanok voltak, akiket kevésbé érint meg némi gazdasági visszaesés.
A csúcskategóriába tartozik például a Miele egyik porzsákos porszívója is, amely már a százezer forintos kínálatba tartozik. Ezért az árért 4,5 literes porzsáktérfogatot, HEPA szűrőt, hangszigetelést és Allergotec szívófejet is kapunk. Az utóbbi higiéniaszenzoros, azaz piros-sárga-zöld színekkel jelzi, hogy az éppen porszívózott terület mennyire szennyezett. Hát itt tart már a tudomány.És ez még nem minden. Már otthon sem kell lennünk ahhoz, hogy a porszívó végezze a dolgát. Elég, ha mélyen a pénztárcánkba nyúlunk és akár 100.000 Ft-ért megvásárolunk egy porszívó robotot.


A robot ártalmatlan ultrahang jeleket sugároz ki, hogy felmérje a szoba méretét, majd eligazodik benne. Előre-hátra szalad cikkcakkban és kiszámítja, mit kell még feltakarí-tani. Az erős keféknek köszönhetően nem csak a porcicákat, morzsákat, hajszálakat, hanem a finomabb porszemcséket is képes felszedni - mégpedig mindenféle felületről a rövid szálú szőnyegtől kezdve a csempéig mindenhol. Ugyanakkor elég érzékeny ahhoz, hogy néhány milliméterrel elkerülje a hálózati vezetéket vagy más tárgyakat.Ha pormentes környezetet szeretne találni hazatéréskor, csak állítsa be az időkapcsolóján a takarítás napját és időpontját, és hagyja, hogy a robot elvégezze a dolgát. A készülék porszívózás után automatikusan visszatalál a kiinduló állomáshoz, hogy fel tudja tölteni magát. Önnek egyetlen egy dolga marad, az, hogy kicserélje a szűrőt és kiürítse a porgyűjtő dobozt. Egy mágneses biztonsági hevederrel lezárhatja azokat a területeket, amelyekre nem szeretné, hogy a készülék behatoljon. Ha lépcsők is vannak az otthonában, egy lép-cső-érzékelő megakadályozza, hogy a készülék lezuhanjon. A kívánt program típusát is kiválaszthatja - ez a normál, a gyors és a villámtakarítás. De akár a takarítási időt is beprog-ramozhatja.Segítség a vásárláshozAki teljesen tanácstalan, segítségért fordulhat az árukereső internetes oldalakhoz. Nem csak a gyártó, hanem a tudás alapján is kilistázhatók a különböző modellek, ahol a hoz-zájuk tartozó rövid leírás hasznos információként szolgálhat. És természetesen a feltüntetett ár is információt ad a döntéshez.

 Forrás: www.akontroll.hu


Porzsák szállítási költségek
utánvéttel
(készpénz v. bankkártya)
előre utalás
1350Ft1200Ft
6000Ft feletti vásárlás esetén.
(Magyarország területén)
Ingyenes!
pinterest blog online jogi fórum
Porzsák kereső felhő
ACEC porszívóhoz porzsákADELBERG porszívóhoz porzsákADIX porszívóhoz porzsákADMEA porszívóhoz porzsákAEG porszívóhoz porzsákAFK porszívóhoz porzsákAIGGER porszívóhoz porzsákAIR MASTER porszívóhoz porzsákAIRFLO porszívóhoz porzsákAIRMATE porszívóhoz porzsákAKA porszívóhoz porzsákAKAI porszívóhoz porzsákAKIBA porszívóhoz porzsákAKIRA porszívóhoz porzsákALASKA porszívóhoz porzsákALBATROS porszívóhoz porzsákALDI porszívóhoz porzsákALFATEC porszívóhoz porzsákALIEN porszívóhoz porzsákALPARI porszívóhoz porzsákALPINA porszívóhoz porzsákALTO porszívóhoz porzsákALUTEC porszívóhoz porzsákAMADIS porszívóhoz porzsákAMASONBASICS porszívóhoz porzsákAMICA porszívóhoz porzsákAMSTRAD porszívóhoz porzsákAndersson porszívóhoz porzsákANTECH porszívóhoz porzsákAPOLLO porszívóhoz porzsákAQUA-VAC porszívóhoz porzsákAQUAPUR porszívóhoz porzsákARC-EN-CIEL porszívóhoz porzsákARCELIK porszívóhoz porzsákARGOS porszívóhoz porzsákARIA porszívóhoz porzsákARIETE porszívóhoz porzsákARISTON porszívóhoz porzsákARLETT porszívóhoz porzsákARNICA porszívóhoz porzsákARO porszívóhoz porzsákARTEC porszívóhoz porzsákARZUM porszívóhoz porzsákASEA SCANDIA porszívóhoz porzsákASGATEC porszívóhoz porzsákASPICO porszívóhoz porzsákASPIRAIR porszívóhoz porzsákATLANTA porszívóhoz porzsákAUDIO porszívóhoz porzsákAYCE porszívóhoz porzsákBAIER porszívóhoz porzsákBASE porszívóhoz porzsákBAU-VERSAND porszívóhoz porzsákBAUHAUS porszívóhoz porzsákBAUKNECHT porszívóhoz porzsákBauMeister porszívóhoz porzsákBAUR porszívóhoz porzsákBAVARIA porszívóhoz porzsákBEAM porszívóhoz porzsákBEAUMARK porszívóhoz porzsákBEEM porszívóhoz porzsákBEEZ porszívóhoz porzsákBEKO porszívóhoz porzsákBELLUX porszívóhoz porzsákBERYL porszívóhoz porzsákBESTMATIC porszívóhoz porzsákBESTRON porszívóhoz porzsákBETRON porszívóhoz porzsákBHG porszívóhoz porzsákBIMATEK porszívóhoz porzsákBIRUM porszívóhoz porzsákBISSEL porszívóhoz porzsákBLACK&DECKER porszívóhoz porzsákBlaupunkt porszívóhoz porzsákBLISS porszívóhoz porzsákBLITZ porszívóhoz porzsákBLOKKER porszívóhoz porzsákBLOMBERG porszívóhoz porzsákBLUE AIR porszívóhoz porzsákBLUE SKY porszívóhoz porzsákBLUE VAC porszívóhoz porzsákBLUE WIND porszívóhoz porzsákBOB HOME porszívóhoz porzsákBOMANN porszívóhoz porzsákBONETTI porszívóhoz porzsákBOOSTY porszívóhoz porzsákBOREAL porszívóhoz porzsákBORK porszívóhoz porzsákBOSCH porszívóhoz porzsákBOXER porszívóhoz porzsákBRAVO porszívóhoz porzsákBRINKMANN porszívóhoz porzsákBSK porszívóhoz porzsákBUDGET porszívóhoz porzsákBULCRAFT porszívóhoz porzsákBVC porszívóhoz porzsákCALOR porszívóhoz porzsákCAMERON porszívóhoz porzsákCamry porszívóhoz porzsákCANVAC porszívóhoz porzsákCARAMBA porszívóhoz porzsákCARREFOUR porszívóhoz porzsákCATAVENA porszívóhoz porzsákCENTREX porszívóhoz porzsákCENTURION porszívóhoz porzsákCHARLOTTE porszívóhoz porzsákCHROMEX porszívóhoz porzsákCHUNJU porszívóhoz porzsákCLAS OHLSON porszívóhoz porzsákCLATRONIC/CTC porszívóhoz porzsákCLEANFIX porszívóhoz porzsákCLEANMAXX porszívóhoz porzsákCMI porszívóhoz porzsákCOLINE porszívóhoz porzsákCOLLO porszívóhoz porzsákCOLUMBUS porszívóhoz porzsákCOMAC porszívóhoz porzsákCOMFEE porszívóhoz porzsákCONCEPT porszívóhoz porzsákCONDEL porszívóhoz porzsákCONSTRUCTA porszívóhoz porzsákCONTACT porszívóhoz porzsákCONTI porszívóhoz porzsákCOOP PRIX GARANTIE porszívóhoz porzsákCS UNITEC porszívóhoz porzsákCURTISS porszívóhoz porzsákDAEWOO porszívóhoz porzsákDALCO porszívóhoz porzsákDAMIK porszívóhoz porzsákDAREL porszívóhoz porzsákDE SINA porszívóhoz porzsákDELONGHI porszívóhoz porzsákDELOS porszívóhoz porzsákDELTA porszívóhoz porzsákDELTA SPIRE porszívóhoz porzsákDELTON porszívóhoz porzsákDENSTAR porszívóhoz porzsákDEWALT porszívóhoz porzsákDICAFF porszívóhoz porzsákDILEM porszívóhoz porzsákDIRT DEVIL porszívóhoz porzsákDIV porszívóhoz porzsákDOMENA porszívóhoz porzsákDOMEOS porszívóhoz porzsákDOMIX porszívóhoz porzsákDOMO porszívóhoz porzsákDOMOSTAR porszívóhoz porzsákDPE porszívóhoz porzsákDUN RITE porszívóhoz porzsákDUNWAY porszívóhoz porzsákDURABASE porszívóhoz porzsákDURABRAND porszívóhoz porzsákDURO porszívóhoz porzsákDUSTCRAFT porszívóhoz porzsákDYNAMIX porszívóhoz porzsákDYRAS porszívóhoz porzsákDYSON porszívóhoz porzsákE-MATIC porszívóhoz porzsákEASY HOME porszívóhoz porzsákECG porszívóhoz porzsákECOLAB porszívóhoz porzsákECOTONIC porszívóhoz porzsákECRON porszívóhoz porzsákEDEKA porszívóhoz porzsákEDER porszívóhoz porzsákEFBE-SCHOTT porszívóhoz porzsákEIBENSTOCK porszívóhoz porzsákEINHELL porszívóhoz porzsákEIO porszívóhoz porzsákEKG porszívóhoz porzsákEL porszívóhoz porzsákEL STAR porszívóhoz porzsákELCOTEC porszívóhoz porzsákELDOM porszívóhoz porzsákELECTROHELIOS porszívóhoz porzsákELECTROLUX porszívóhoz porzsákELEKTROSTAR porszívóhoz porzsákELENBERG porszívóhoz porzsákELEXAVOX porszívóhoz porzsákELIN porszívóhoz porzsákELITE porszívóhoz porzsákELRAM porszívóhoz porzsákELTA porszívóhoz porzsákELTRING porszívóhoz porzsákELTROPA porszívóhoz porzsákELVITA porszívóhoz porzsákEMERIO porszívóhoz porzsákEMIDE porszívóhoz porzsákERISSON porszívóhoz porzsákERRES porszívóhoz porzsákEST porszívóhoz porzsákETA porszívóhoz porzsákEUDORA porszívóhoz porzsákEUMIG porszívóhoz porzsákEUP porszívóhoz porzsákEUREKA porszívóhoz porzsákEURELEM porszívóhoz porzsákEURO SDV porszívóhoz porzsákEUROCLEAN porszívóhoz porzsákEUROPA STYLE porszívóhoz porzsákEVEREST porszívóhoz porzsákEVERGLADES porszívóhoz porzsákEVGO porszívóhoz porzsákEVOLT porszívóhoz porzsákEWT porszívóhoz porzsákEXCELSIOR porszívóhoz porzsákEXIDO porszívóhoz porzsákEXPERT porszívóhoz porzsákEXPRESS porszívóhoz porzsákEXQUISIT porszívóhoz porzsákFADI porszívóhoz porzsákFAGOR porszívóhoz porzsákFAIR porszívóhoz porzsákFAIRLINE porszívóhoz porzsákFAKIR porszívóhoz porzsákFAM porszívóhoz porzsákFAMULUS porszívóhoz porzsákFANTOM porszívóhoz porzsákFAR porszívóhoz porzsákFasett porszívóhoz porzsákFAVORIT porszívóhoz porzsákFEIN porszívóhoz porzsákFELDMANN porszívóhoz porzsákFERM porszívóhoz porzsákFERRARI porszívóhoz porzsákFERSEN porszívóhoz porzsákFESTO porszívóhoz porzsákFESTOOL porszívóhoz porzsákFIELDMANN porszívóhoz porzsákFIF porszívóhoz porzsákFIRST LINE porszívóhoz porzsákFLAMA porszívóhoz porzsákFLEX/ Original Flex porszívóhoz porzsákFLINK UND SAUBER porszívóhoz porzsákFLOORDRESS porszívóhoz porzsákFLOORMATIC porszívóhoz porzsákFRANGER porszívóhoz porzsákFREESTYLE porszívóhoz porzsákFRIAC porszívóhoz porzsákFUDA porszívóhoz porzsákFUST porszívóhoz porzsákGAGGIA porszívóhoz porzsákGALLET porszívóhoz porzsákGEMEX porszívóhoz porzsákGERMATIC porszívóhoz porzsákGHIBLI porszívóhoz porzsákGIRMI porszívóhoz porzsákGISOWATT porszívóhoz porzsákGLENAN porszívóhoz porzsákGLOBUS porszívóhoz porzsákGO/ON porszívóhoz porzsákGOBLIN porszívóhoz porzsákGODDESS porszívóhoz porzsákGOLD PACK porszívóhoz porzsákGOODMANNS porszívóhoz porzsákGORENJE porszívóhoz porzsákGRACIA porszívóhoz porzsákGRANDIUS porszívóhoz porzsákGRIZZLY porszívóhoz porzsákGRONBACH porszívóhoz porzsákGRUBER porszívóhoz porzsákGRUNDIG porszívóhoz porzsákGRUPELEC porszívóhoz porzsákGRUPPE porszívóhoz porzsákGÜDE porszívóhoz porzsákGUZZANTI porszívóhoz porzsákHAJDÚ porszívóhoz porzsákHAKO porszívóhoz porzsákHAMACH porszívóhoz porzsákHANOVER porszívóhoz porzsákHANSEATIC porszívóhoz porzsákHANSMARK porszívóhoz porzsákHAREMA porszívóhoz porzsákHARRISON porszívóhoz porzsákHAUSER porszívóhoz porzsákHAUSMEISTER porszívóhoz porzsákHECHT porszívóhoz porzsákHECLA porszívóhoz porzsákHEINNER porszívóhoz porzsákHELKINA porszívóhoz porzsákHENKEL porszívóhoz porzsákHENRY porszívóhoz porzsákHERKULES porszívóhoz porzsákHERU porszívóhoz porzsákHEVO porszívóhoz porzsákHILTI porszívóhoz porzsákHIT COMPANY porszívóhoz porzsákHITACHI/Hikoki porszívóhoz porzsákHOFER porszívóhoz porzsákHOLDEN porszívóhoz porzsákHOLLAND ELECTRO porszívóhoz porzsákHOME ANGEL porszívóhoz porzsákHOME ELECTRIC porszívóhoz porzsákHOME ELECTRONICS porszívóhoz porzsákHOME FRIEND porszívóhoz porzsákHOOVER porszívóhoz porzsákHOTPOINT porszívóhoz porzsákHUGIN porszívóhoz porzsákHUSKY porszívóhoz porzsákHUSQVARNA porszívóhoz porzsákHYUNDAI porszívóhoz porzsákICA porszívóhoz porzsákICA home porszívóhoz porzsákIDE LINE porszívóhoz porzsákIGEFA porszívóhoz porzsákIHP DIREKT porszívóhoz porzsákIMETEC porszívóhoz porzsákINDESIT porszívóhoz porzsákINFINITY porszívóhoz porzsákINOTEC porszívóhoz porzsákINSPIRA porszívóhoz porzsákINTERCLEAN porszívóhoz porzsákINTERTRONIC porszívóhoz porzsákINVEST porszívóhoz porzsákIQ porszívóhoz porzsákIRIT porszívóhoz porzsákiROBOT porszívóhoz porzsákISKRA porszívóhoz porzsákISMET porszívóhoz porzsákITO porszívóhoz porzsákJACOBS porszívóhoz porzsákJAMES porszívóhoz porzsákJATA porszívóhoz porzsákJEKEN porszívóhoz porzsákJNL porszívóhoz porzsákJURO-PRO porszívóhoz porzsákK-TEC porszívóhoz porzsákKAISKI porszívóhoz porzsákKALORIK porszívóhoz porzsákKAMBROOK porszívóhoz porzsákKärcher porszívóhoz porzsákKARENOWA porszívóhoz porzsákKARSTADT porszívóhoz porzsákKASUI porszívóhoz porzsákKAUFHOF porszívóhoz porzsákKAUFLAND porszívóhoz porzsákKELNER porszívóhoz porzsákKENNEX porszívóhoz porzsákKENNY/KODI porszívóhoz porzsákKENWOOD porszívóhoz porzsákKHG porszívóhoz porzsákKING LAKE porszívóhoz porzsákKIRBY porszívóhoz porzsákKLARSTEIN porszívóhoz porzsákKNEISSEL porszívóhoz porzsákKOENIC porszívóhoz porzsákKÖNIG porszívóhoz porzsákKRAFT porszívóhoz porzsákKRESS porszívóhoz porzsákKRUPS porszívóhoz porzsákLASER porszívóhoz porzsákLASER porszívóhoz porzsákLAVOR / LAVORWASH porszívóhoz porzsákLEDERC porszívóhoz porzsákLEHOFF porszívóhoz porzsákLENIGA porszívóhoz porzsákLERVIA porszívóhoz porzsákLETRON porszívóhoz porzsákLFG porszívóhoz porzsákLG Electronic porszívóhoz porzsákLIGHT & EASY porszívóhoz porzsákLINDHAUS porszívóhoz porzsákLISTO porszívóhoz porzsákLIV porszívóhoz porzsákLIVENTA porszívóhoz porzsákLLOYDS porszívóhoz porzsákLORDSON porszívóhoz porzsákLORITO porszívóhoz porzsákLUX(Royal) porszívóhoz porzsákLUXOR porszívóhoz porzsákM'TEC porszívóhoz porzsákMAFELL porszívóhoz porzsákMAGIC porszívóhoz porzsákMAGNIT porszívóhoz porzsákMAJESTIC porszívóhoz porzsákMAKITA porszívóhoz porzsákMANTA porszívóhoz porzsákMARTA porszívóhoz porzsákMASTERCRAFF porszívóhoz porzsákMasterprofi porszívóhoz porzsákMATRIX porszívóhoz porzsákMATSUI porszívóhoz porzsákMAUK porszívóhoz porzsákMAURUS porszívóhoz porzsákMAXI CARE porszívóhoz porzsákMAXUM porszívóhoz porzsákMBO porszívóhoz porzsákMEDION porszívóhoz porzsákMELISSA porszívóhoz porzsákMENALUX porszívóhoz porzsákMERIDA porszívóhoz porzsákMETABO porszívóhoz porzsákMIA porszívóhoz porzsákMICROMAXX porszívóhoz porzsákMidea porszívóhoz porzsákMIELE porszívóhoz porzsákMighty Vac porszívóhoz porzsákMigros DGM porszívóhoz porzsákMILWAUKEE porszívóhoz porzsákMIOSTAR porszívóhoz porzsákMIRKA porszívóhoz porzsákMISTRAL porszívóhoz porzsákMITSUBISHI porszívóhoz porzsákMKM porszívóhoz porzsákMONDILEC porszívóhoz porzsákMONIX porszívóhoz porzsákMONTISS porszívóhoz porzsákMONZANA porszívóhoz porzsákMORGAN'S porszívóhoz porzsákMORPHY RICHARDS porszívóhoz porzsákMORRIS porszívóhoz porzsákMOULINEX porszívóhoz porzsákMPM porszívóhoz porzsákMTEC porszívóhoz porzsákmultiTEC -Norma- porszívóhoz porzsákMX POWER porszívóhoz porzsákmy edition porszívóhoz porzsákNAREX porszívóhoz porzsákNATIONAL porszívóhoz porzsákNEC porszívóhoz porzsákNEDIS porszívóhoz porzsákNETHAUS porszívóhoz porzsákNETTO porszívóhoz porzsákNEUFUNK porszívóhoz porzsákNEVA porszívóhoz porzsákNEVIR porszívóhoz porzsákNEW VOGUE porszívóhoz porzsákNIKKO porszívóhoz porzsákNILCO porszívóhoz porzsákNILE porszívóhoz porzsákNILFISK / ALTO porszívóhoz porzsákNIMBUSZ porszívóhoz porzsákNORDLINE porszívóhoz porzsákNOVAMATIC porszívóhoz porzsákNOVIDOM porszívóhoz porzsákNUAGE porszívóhoz porzsákNUMATIC porszívóhoz porzsákOBH Nordica porszívóhoz porzsákOBI porszívóhoz porzsákOK porszívóhoz porzsákOLIMPIA porszívóhoz porzsákOMEGA porszívóhoz porzsákOPEL porszívóhoz porzsákOPTIMUM porszívóhoz porzsákOPUS porszívóhoz porzsákORAVA porszívóhoz porzsákORION porszívóhoz porzsákPANASONIC porszívóhoz porzsákPARIS-RHONE porszívóhoz porzsákPARKSIDE(Lidl) porszívóhoz porzsákPattfield Ergo Tools porszívóhoz porzsákPHILIPS porszívóhoz porzsákPHOENIX porszívóhoz porzsákPLATINIUM porszívóhoz porzsákPLICOSA porszívóhoz porzsákPOLAR porszívóhoz porzsákPOLARIS porszívóhoz porzsákPOWERKING porszívóhoz porzsákPOWERPLUS porszívóhoz porzsákPREMIUM porszívóhoz porzsákPRIMA VISTA porszívóhoz porzsákPRIMERA porszívóhoz porzsákPRIMO porszívóhoz porzsákPRIMOTECQ porszívóhoz porzsákPRINCESS porszívóhoz porzsákPRIVILEG porszívóhoz porzsákPRO VIEL porszívóhoz porzsákPRO VISION porszívóhoz porzsákProfessional porszívóhoz porzsákPROFI EUROPE porszívóhoz porzsákPROFIAIR porszívóhoz porzsákPROFILO porszívóhoz porzsákPROFIMASTER porszívóhoz porzsákPROGRESS porszívóhoz porzsákPROLINE porszívóhoz porzsákPROPHETE porszívóhoz porzsákPROTECH porszívóhoz porzsákPROTOOL porszívóhoz porzsákPROTOS porszívóhoz porzsákPROVIEL porszívóhoz porzsákQILIVE porszívóhoz porzsákQUADRO porszívóhoz porzsákQUIGG porszívóhoz porzsákREDMOND porszívóhoz porzsákREMINGTON porszívóhoz porzsákRENFERT porszívóhoz porzsákROHNSON porszívóhoz porzsákROLSEN porszívóhoz porzsákROMIX porszívóhoz porzsákROTARY porszívóhoz porzsákROTEL porszívóhoz porzsákROTHENBERGER porszívóhoz porzsákROTHO porszívóhoz porzsákROWENTA porszívóhoz porzsákROWI porszívóhoz porzsákROYAL porszívóhoz porzsákROYALTY LINE porszívóhoz porzsákRTC porszívóhoz porzsákRUN porszívóhoz porzsákRUSSELL HOBBS porszívóhoz porzsákRUTON porszívóhoz porzsákSALCO porszívóhoz porzsákSAMSUNG porszívóhoz porzsákSANYO porszívóhoz porzsákSAPHIR porszívóhoz porzsákSATRAP porszívóhoz porzsákSATUM porszívóhoz porzsákSATURN porszívóhoz porzsákSAUBER porszívóhoz porzsákSCARLETT porszívóhoz porzsákSCHAFER porszívóhoz porzsákSCHAUB LORENZ porszívóhoz porzsákSCHEPPACH porszívóhoz porzsákSCHOTT porszívóhoz porzsákSEAWAY porszívóhoz porzsákSEBO porszívóhoz porzsákSELECTLINE porszívóhoz porzsákSELLERS porszívóhoz porzsákSENCOR porszívóhoz porzsákSERD porszívóhoz porzsákSEVERIN porszívóhoz porzsákSHARP porszívóhoz porzsákSHIVAKI porszívóhoz porzsákSHOP VAC porszívóhoz porzsákSIDEM SIDEX porszívóhoz porzsákSIEMENS porszívóhoz porzsákSIG Gmbh porszívóhoz porzsákSILENCIO porszívóhoz porzsákSILVA porszívóhoz porzsákSILVERCREST porszívóhoz porzsákSIMBIO porszívóhoz porzsákSIMEC porszívóhoz porzsákSIMPA porszívóhoz porzsákSimpex porszívóhoz porzsákSINBO porszívóhoz porzsákSINGER porszívóhoz porzsákSITRONICS porszívóhoz porzsákSKYLINE porszívóhoz porzsákSMART központi porsz porszívóhoz porzsákSMART VAC porszívóhoz porzsákSMC porszívóhoz porzsákSOLAC porszívóhoz porzsákSOLFACIL porszívóhoz porzsákSOLID porszívóhoz porzsákSonnenkönig porszívóhoz porzsákSORMA porszívóhoz porzsákSOTECO porszívóhoz porzsákSPARKY porszívóhoz porzsákSpit porszívóhoz porzsákSPITZENREITER porszívóhoz porzsákSPRINTUS porszívóhoz porzsákSTANDARD(CH) porszívóhoz porzsákStanley porszívóhoz porzsákSTAR porszívóhoz porzsákSTARKE porszívóhoz porzsákSTARLIGHT porszívóhoz porzsákSTARMIX porszívóhoz porzsákSTECA porszívóhoz porzsákSTIHL porszívóhoz porzsákSTOMER porszívóhoz porzsákSUPERIOR porszívóhoz porzsákSUPPORTPLUS porszívóhoz porzsákSUPRA porszívóhoz porzsákSWIRL porszívóhoz porzsákSYNCHRO porszívóhoz porzsákTARRINGTON HOUSE porszívóhoz porzsákTASKI porszívóhoz porzsákTAURUS porszívóhoz porzsákTCHIBO/TCM porszívóhoz porzsákTEAM porszívóhoz porzsákTEC porszívóhoz porzsákTECH line porszívóhoz porzsákTECHNO porszívóhoz porzsákTECHNOSTAR porszívóhoz porzsákTecnica porszívóhoz porzsákTectron porszívóhoz porzsákTEFAL porszívóhoz porzsákTEKVIS porszívóhoz porzsákTELE SHOP porszívóhoz porzsákTELEFUNKEN porszívóhoz porzsákTENNANT porszívóhoz porzsákTERMOBIMAR porszívóhoz porzsákTERMOZETA porszívóhoz porzsákTESCO porszívóhoz porzsákTESLA porszívóhoz porzsákTEVION porszívóhoz porzsákTHOMAS porszívóhoz porzsákThomson porszívóhoz porzsákTIFFANY porszívóhoz porzsákTIP TOP porszívóhoz porzsákTMB porszívóhoz porzsákTOKIWA porszívóhoz porzsákTOP CRAFT porszívóhoz porzsákTOP EDITION porszívóhoz porzsákTOPCLEAN porszívóhoz porzsákTORNADO porszívóhoz porzsákTREND porszívóhoz porzsákTRENDLINE porszívóhoz porzsákTRIOMPH porszívóhoz porzsákTRION porszívóhoz porzsákTRISA porszívóhoz porzsákTRISTAR porszívóhoz porzsákTRON porszívóhoz porzsákTRONY porszívóhoz porzsákTRU FLO porszívóhoz porzsákUFESA porszívóhoz porzsákUNIC LINE porszívóhoz porzsákUNITED porszívóhoz porzsákURALUX porszívóhoz porzsákVACGANGE porszívóhoz porzsákVACLENSA porszívóhoz porzsákVARIOLUX porszívóhoz porzsákVAX porszívóhoz porzsákVENDOMATIC porszívóhoz porzsákVENGA porszívóhoz porzsákVERMOP porszívóhoz porzsákVETRELLA porszívóhoz porzsákVICONTE porszívóhoz porzsákVIKING porszívóhoz porzsákVILTAVENT központi porszívóhoz porzsákVINCHI porszívóhoz porzsákVIPER porszívóhoz porzsákVISION porszívóhoz porzsákVITEK porszívóhoz porzsákVIVA porszívóhoz porzsákVOLTA porszívóhoz porzsákVortex porszívóhoz porzsákVorton porszívóhoz porzsákVORWERK porszívóhoz porzsákVR porszívóhoz porzsákWAP porszívóhoz porzsákWASCO porszívóhoz porzsákWATSHOME porszívóhoz porzsákWAVES porszívóhoz porzsákWELLTON porszívóhoz porzsákWELTSTAR porszívóhoz porzsákWERTHEIM porszívóhoz porzsákWESTFALIA porszívóhoz porzsákWESTWOOD porszívóhoz porzsákWETROK porszívóhoz porzsákWHIRLPOOL porszívóhoz porzsákWHITE AND BROWN porszívóhoz porzsákWIGO porszívóhoz porzsákWILFA porszívóhoz porzsákWINVAC porszívóhoz porzsákWIRBEL porszívóhoz porzsákWNFS (TESCO) porszívóhoz porzsákWORK MEN porszívóhoz porzsákWORK ZONE porszívóhoz porzsákWürth porszívóhoz porzsákYATO porszívóhoz porzsákZ.W.T. porszívóhoz porzsákZAFÍR porszívóhoz porzsákZANUSSI porszívóhoz porzsákZASS porszívóhoz porzsákZELMER porszívóhoz porzsákZINATIC porszívóhoz porzsák
Porzsákbolt számokban
A porzsákbolt 657 porszívó márka 21529 típusához kínál porszívó porzsákot, szűrőket, és egyéb tartozékot!
3.236.218.88