Adatkezelési szabályzat

Bevezetés

ViVenTe Bel- és Külkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság Cg: 03-09-121003, Adószám: 22971926-2-03, 6000 Kecskemét, Kocsis Pál utca 42., képv: Bodó Tibor Zoltánné ügyvezető, (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27., továbbiakban: Rendelet) szerint az alábbi tájékoztatást adjuk.

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi weboldalak adatkezelését szabályozza: http://www.porzsakbolt.hu/, http://maxibolt.hu és a fenti tartalmi előíráson alapul. A tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: http://www.porzsakbolt.hu/adatvedelmi_nyilatkozat, http://maxibolt.hu/adatvedelmi_nyilatkozat.

A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

 

 

 

Az adatkezelő és elérhetőségei:

ViVenTe Bel- és Külkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság – továbbiakban: Adatkezelő vagy Társaság

Adatkezelő képviselője: Bodó Tibor Zoltánné

Adatkezelő székhelye: 6000 Kecskemét, Kocsis Pál utca 42.

Adatkezelő email címe: viventekft@freemail.hu

Adatkezelő telefonszáma: +36 20/451-2377

 


 

 

Fogalom meghatározások

 

1.      „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

 

2.      „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

 

3.      „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

 

4.      „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

 

5.      „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

 

6.      „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

 

7.      „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

8.      „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

 

A személyes adatok:

 

a)      kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);

 

b)      gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);

 

c)      az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);

 

d)     pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);

 

e)      tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);

 

f)       kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

 

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).


 

 

Adatkezelések

 

Webáruház működtetéshez kapcsolódó adatkezelés

 

1.      A Társaság által az Ön hozzájárulása alapján kezelhető személyes adatok köre:

a természetes személy neve (vezetéknév, keresztnév), címe, telefonszáma, e-mail címe, számlázási, postázási név és cím.

2.      A személyes adatok kezelésének célja:

a)      A honlapon nyújtott szolgáltatások teljesítése

b)      Kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, a vásárláshoz és a szabályszerű számla kiállításhoz szükséges egyeztetés.

c)      A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése

d)     a Honlap használatának elemzése

 

3.      Az érintettek köre: A webáruház weboldalán regisztrált/vásárló valamennyi érintett.

A Társaság honlapján regisztráló természetes személyek a regisztráció során az erre vonatkozó négyzet bejelölésével adhatják meg hozzájárulásukat ahhoz, hogy személyes adataikat kezeljük.

 

4.      Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció/ szolgáltatás aktív fennállásáig, vagy az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig).

 

5.      Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

6.      Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

 

·         Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

·         tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint

·         az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

 

7.      A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

-          postai úton a 6000 Kecskemét, Kocsis Pál utca 42. címen,

-          e-mail útján a viventekft@freemail.hu e-mail címen,

-          telefonon a +36 20/451-2377 számon.

 

8.      Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

 

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

9.      Tájékoztatjuk, hogy

 

·         az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul.

·         köteles a személyes adatokat megadni, hogy tudjuk a rendelését teljesíteni.

·         az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk a rendelését feldolgozni és Önnel szerződést kötni.

 

A Társasággal kötendő és a Társasággal kötött szerződések teljesítése jogcímén kezelt adatok

Az adatkezelés jogalapja:

a szerződésben megadott személyes adatait szerződés teljesítése jogcímén kezeljük.

1.        A Társaság által az Ön hozzájárulása alapján kezelhető személyes adatok köre:

a természetes személy neve (vezetéknév, keresztnév), telefonszáma, e-mail címe, számlázási, postázási név és cím.

2.        A személyes adatok kezelésének célja:

A honlapon nyújtott szerződés teljesítése

 

3.        Az érintettek köre: A webáruház weboldalán vásárló valamennyi érintett.

 

4.        Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A létrejött szerződések esetében 5 évig, a számviteli bizonylatok esetében, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

 

5.        Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

6.        A személyes adatok adatfeldolgozásra átadásra kerülnek: adózás, könyvelés céljából a Társaság által megbízott könyvelő irodának, postázás szállítás céljából a Magyar Postának, illetve a megbízott futárszolgálatnak.

 

7.        Tájékozatjuk, hogy az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudunk Önnel szerződést kötni. 

 


 

 

Az igénybe vett adatfeldolgozók

 

Szállítás

 

1.      Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, szállítás

 

2.      Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

 

MPL Magyar Posta Zrt.

1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Telefon: 06/80 299 929-es zöld szám

Email: ugyfelszolgalat@posta.hu

 

KOZMA Műszaki Kereskedelmi Kft.

9700 Szombathely, Kötő utca 30.

Tel.: +36 (94) 324-196

Fax: +36 (94) 321-472

Email: webaruhaz@kozmaszerszam.hu

 

GLS General Logistics Systems Hungary Kft.

2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

Tel.: +36 (29) 88 66 70

Fax: +36 (29) 88 66 10

E-mail: info@gls-hungary.com

 

Trans-o-flex Hungary Kft.

1239 Budapest, Európa utca 12.

Tel.: +36 (1) 877-7400

 

3.      Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.

 

4.      Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.

 

5.      Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.

 

6.      Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart.

 

7.      Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, az Infotv. 5. § (1) bekezdése.

 


 

 

 

Tárhely-szolgáltató

 

1.      Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás

 

2.      Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

ViaszWorks Bt.

2013 Pomáz, Gábor Áron utca 3.

+36 30/331-8151

E-mail: office@mevinet.hu

 

3.      Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

 

4.      Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

 

5.      Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.

 

6.      Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

 

7.      Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Cookie-k (sütik) kezelése

 

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk a felhasználó (weboldalt látogató) böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet a felhasználó eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

1.        Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

 

2.        Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok

 

3.        Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.

 

4.        Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.

 

5.        Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:

A süti típusa alapján a munkamenet sütik (session) esetében az adatkezelés időtartama:

-          A vonatkozó látogatói munkamenet lezárásáig tartó időszak.

-          Az állandó vagy mentett sütik esetében az érintett törléséig, maximum 30 napig.

 

6.        Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

 

7.        Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

 

8.        Az adatkezelés jogalapja: Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése értelmében az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van. Egyebekben az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

 

 


 

 

GoogleAdwords konverziókövetés használata

 

1.        A „GoogleAdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 AmphitheatreParkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

 

2.        Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

 

3.        Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.

 

4.        Minden GoogleAdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.

 

5.        Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

 

6.        Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

 

7.        További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: www.google.de/policies/privacy/

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

A GoogleAnalytics alkalmazása

 

1.        Ez a honlap a GoogleAnalytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A GoogleAnalytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.

 

2.        A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

 

3.        A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

 

4.        A GoogleAnalytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Panaszkezelés

 

1.      Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

 

Személyes adatok: Vezeték-és keresztnév, e-mail cím, telefonszám, számlázási név és cím.

Az adatkezelés célja: Azonosítás és kapcsolattartás a megrendelt termékekkel kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások, kérdések és problémák kezelése.

 

2.      Az érintettek köre: A weboldalon vásárló és minőségi kifogással élő, panaszt tevő valamennyi érintett.

 

3.      Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A felvett kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat és az arra adott válasz másolati példányait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kell megőrizni.

 

4.      Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

5.      Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

 

·         Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

·         tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint

·         az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

 

6.      A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

-          postai úton a 6000 Kecskemét, Kocsis Pál utca 42. címen,

-          e-mail útján a viventekft@freemail.hu e-mail címen,

-          telefonon a +36 20/4512377 számon.

 

7.      Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) pont, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése.

 

8.      Tájékoztatjuk, hogy

 

·         a személyes adat szolgáltatása szerződéses kötelezettségen alapul.

·         a szerződés megkötésének előfeltétele a személyes adatok kezelése.

·         köteles a személyes adatokat megadni, hogy panaszát kezelni tudjuk.

·         az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk kezelni a hozzánk beérkezett panaszát.

 

 

Közösségi oldalak

 

1.      Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

 

2.      Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.

 

3.      Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

 

4.      Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

 

5.      Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

 

 

 

 

 

 


 

 

Ügyfélkapcsolatok és egyéb adatkezelések

 

1.        Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail, közösségi oldalak stb.) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

 

2.        Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével törli.

 

3.        E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

 

4.        Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

 

5.        A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

Az érintettek jogai

 

1.      A hozzáférés joga

 

Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.

 

2.      A helyesbítéshez való jog

 

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

 

3.      A törléshez való jog

 

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje meghatározott feltételek esetén.

 

 

4.      Az elfeledtetéshez való jog

 

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

 

5.      Az adatkezelés korlátozásához való jog

 

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

·         Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

·         az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

·         az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

·         Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e Ön jogos indokaival szemben.

 

6.      Az adathordozhatósághoz való jog

 

Ön jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta (...)

 

7.      A tiltakozáshoz való jog

 

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a (...) kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.

 

8.      Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

 

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

9.      Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Az előző bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:

·         Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

·         meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

·         Önkifejezett hozzájárulásán alapul.

 

Intézkedési határidő

 

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

 

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

 

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

Az adatkezelés biztonsága

 

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

 

a)      a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;

 

b)      a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;

 

c)      fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;

 

d)     az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

 

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

 

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

 

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

 

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

·         az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;

·         az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;

·         a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

 

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

 

Adatvédelmi incidens bejelentése a hatóságnak

 

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

 

 

Panasztételi lehetőség

 

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu


 

 

Zárszó

 

A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

 

-          A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.)

-          2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)

-          2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)

-          2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;

-          2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)

-          2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)

-          16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

-          A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről

Porzsák szállítási költségek
 utánvéttelelőre utalás
1 cs. porzsák990Ft990Ft
2 cs. porzsák890Ft890Ft
3 cs. porzsáktól600Ft600Ft
6000Ft feletti vásárlás esetén.
(Magyarország területén)
Ingyenes!
Bankkártyás fizetés a futárnál
pinterest blog online jogi fórum
Porzsák kereső felhő
ACEC porszívóhoz porzsákADIX porszívóhoz porzsákADMEA porszívóhoz porzsákAEG porszívóhoz porzsákAFK porszívóhoz porzsákAIGGER porszívóhoz porzsákAIRFLO porszívóhoz porzsákAIRMATE porszívóhoz porzsákAKA porszívóhoz porzsákAKAI porszívóhoz porzsákAKIBA porszívóhoz porzsákAKIRA porszívóhoz porzsákALASKA porszívóhoz porzsákALBATROS porszívóhoz porzsákALDI porszívóhoz porzsákALFATEC porszívóhoz porzsákALIEN porszívóhoz porzsákALPARI porszívóhoz porzsákALPINA porszívóhoz porzsákALTO porszívóhoz porzsákALUTEC porszívóhoz porzsákAMADIS porszívóhoz porzsákAMICA porszívóhoz porzsákAMSTRAD porszívóhoz porzsákANTECH porszívóhoz porzsákAPOLLO porszívóhoz porzsákAQUA-VAC porszívóhoz porzsákAQUAPUR porszívóhoz porzsákARC-EN-CIEL porszívóhoz porzsákARCELIK porszívóhoz porzsákARGOS porszívóhoz porzsákARIA porszívóhoz porzsákARIETE porszívóhoz porzsákARISTON porszívóhoz porzsákARLETT porszívóhoz porzsákARNICA porszívóhoz porzsákARTEC porszívóhoz porzsákARZUM porszívóhoz porzsákASEA SCANDIA porszívóhoz porzsákASGATEC porszívóhoz porzsákASPICO porszívóhoz porzsákASPIRAIR porszívóhoz porzsákATLANTA porszívóhoz porzsákAUDIO porszívóhoz porzsákBase porszívóhoz porzsákBAUHAUS porszívóhoz porzsákBAUKNECHT porszívóhoz porzsákBauMeister porszívóhoz porzsákBAUR porszívóhoz porzsákBAVARIA porszívóhoz porzsákBEAM porszívóhoz porzsákBEAUMARK porszívóhoz porzsákBEEM porszívóhoz porzsákBEEZ porszívóhoz porzsákBEKO porszívóhoz porzsákBERYL porszívóhoz porzsákBESTRON porszívóhoz porzsákBETRON porszívóhoz porzsákBHG porszívóhoz porzsákBIMATEK porszívóhoz porzsákBIRUM porszívóhoz porzsákBLACK&DECKER porszívóhoz porzsákBLISS porszívóhoz porzsákBLOKKER porszívóhoz porzsákBLOMBERG porszívóhoz porzsákBLUE AIR porszívóhoz porzsákBLUE SKY porszívóhoz porzsákBLUE VAC porszívóhoz porzsákBLUE WIND porszívóhoz porzsákBOB HOME porszívóhoz porzsákBOMANN porszívóhoz porzsákBONETTI porszívóhoz porzsákBOOSTY porszívóhoz porzsákBOREAL porszívóhoz porzsákBORK porszívóhoz porzsákBOSCH porszívóhoz porzsákBOXER porszívóhoz porzsákBRAVO porszívóhoz porzsákBRINKMANN porszívóhoz porzsákBSK porszívóhoz porzsákBUDGET porszívóhoz porzsákBULCRAFT porszívóhoz porzsákBVC porszívóhoz porzsákCALOR porszívóhoz porzsákCAMERON porszívóhoz porzsákCARREFOUR porszívóhoz porzsákCATAVENA porszívóhoz porzsákCENTREX porszívóhoz porzsákCHARLOTTE porszívóhoz porzsákCHROMEX porszívóhoz porzsákCHUNJU porszívóhoz porzsákCLATRONIC/CTC porszívóhoz porzsákCLEANFIX porszívóhoz porzsákCLEANMAXX porszívóhoz porzsákCMI porszívóhoz porzsákCOLLO porszívóhoz porzsákCOLUMBUS porszívóhoz porzsákCONCEPT porszívóhoz porzsákCONDEL porszívóhoz porzsákCONSTRUCTA porszívóhoz porzsákCONTACT porszívóhoz porzsákCONTI porszívóhoz porzsákCS UNITEC porszívóhoz porzsákCURTISS porszívóhoz porzsákDAEWOO porszívóhoz porzsákDALCO porszívóhoz porzsákDAMIK porszívóhoz porzsákDAREL porszívóhoz porzsákDE SINA porszívóhoz porzsákDELONGHI porszívóhoz porzsákDELOS porszívóhoz porzsákDELTA porszívóhoz porzsákDELTA SPIRE porszívóhoz porzsákDELTON porszívóhoz porzsákDENSTAR porszívóhoz porzsákDICAFF porszívóhoz porzsákDILEM porszívóhoz porzsákDIRT DEVIL porszívóhoz porzsákDIV porszívóhoz porzsákDOMENA porszívóhoz porzsákDOMIX porszívóhoz porzsákDOMO porszívóhoz porzsákDOMOSTAR porszívóhoz porzsákDPE porszívóhoz porzsákDUN RITE porszívóhoz porzsákDUNWAY porszívóhoz porzsákDURABRAND porszívóhoz porzsákDUSTCRAFT porszívóhoz porzsákDYNAMIX porszívóhoz porzsákDYSON porszívóhoz porzsákE-MATIC porszívóhoz porzsákECG porszívóhoz porzsákECOLAB porszívóhoz porzsákECOTONIC porszívóhoz porzsákECRON porszívóhoz porzsákEDEKA porszívóhoz porzsákEDER porszívóhoz porzsákEFBE-SCHOTT porszívóhoz porzsákEIBENSTOCK porszívóhoz porzsákEINHELL porszívóhoz porzsákEIO porszívóhoz porzsákEL STAR porszívóhoz porzsákELCOTEC porszívóhoz porzsákELDOM porszívóhoz porzsákELECTROHELIOS porszívóhoz porzsákELECTROLUX porszívóhoz porzsákELEKTROSTAR porszívóhoz porzsákELENBERG porszívóhoz porzsákELEXAVOX porszívóhoz porzsákELIN porszívóhoz porzsákELITE porszívóhoz porzsákELRAM porszívóhoz porzsákELTA porszívóhoz porzsákELTRING porszívóhoz porzsákELTROPA porszívóhoz porzsákELVITA porszívóhoz porzsákEMIDE porszívóhoz porzsákERISSON porszívóhoz porzsákERRES porszívóhoz porzsákEST porszívóhoz porzsákETA porszívóhoz porzsákEUDORA porszívóhoz porzsákEUMIG porszívóhoz porzsákEUP porszívóhoz porzsákEUREKA porszívóhoz porzsákEURELEM porszívóhoz porzsákEURO SDV porszívóhoz porzsákEUROCLEAN porszívóhoz porzsákEUROPA STYLE porszívóhoz porzsákEVEREST porszívóhoz porzsákEVERGLADES porszívóhoz porzsákEVGO porszívóhoz porzsákEVOLT porszívóhoz porzsákEWT porszívóhoz porzsákEXCELSIOR porszívóhoz porzsákEXIDO porszívóhoz porzsákEXPRESS porszívóhoz porzsákFADI porszívóhoz porzsákFAGOR porszívóhoz porzsákFAIR porszívóhoz porzsákFAIRLINE porszívóhoz porzsákFAKIR porszívóhoz porzsákFAM porszívóhoz porzsákFAMULUS porszívóhoz porzsákFANTOM porszívóhoz porzsákFAR porszívóhoz porzsákFasett porszívóhoz porzsákFAVORIT porszívóhoz porzsákFEIN porszívóhoz porzsákFERM porszívóhoz porzsákFERRARI porszívóhoz porzsákFERSEN porszívóhoz porzsákFESTO porszívóhoz porzsákFESTOOL porszívóhoz porzsákFIF porszívóhoz porzsákFIRST LINE porszívóhoz porzsákFLAMA porszívóhoz porzsákFLEX/ Original Flex porszívóhoz porzsákFLINK UND SAUBER porszívóhoz porzsákFLOORMATIC porszívóhoz porzsákFRANGER porszívóhoz porzsákFREESTYLE porszívóhoz porzsákFRIAC porszívóhoz porzsákFUDA porszívóhoz porzsákFUST porszívóhoz porzsákGAGGIA porszívóhoz porzsákGALLET porszívóhoz porzsákGEMEX porszívóhoz porzsákGERMATIC porszívóhoz porzsákGHIBLI porszívóhoz porzsákGIRMI porszívóhoz porzsákGISOWATT porszívóhoz porzsákGLENAN porszívóhoz porzsákGLOBUS porszívóhoz porzsákGO/ON porszívóhoz porzsákGOBLIN porszívóhoz porzsákGODDESS porszívóhoz porzsákGOODMANNS porszívóhoz porzsákGORENJE porszívóhoz porzsákGRACIA porszívóhoz porzsákGRANDIUS porszívóhoz porzsákGRIZZLY porszívóhoz porzsákGronbach porszívóhoz porzsákGRUNDIG porszívóhoz porzsákGrupelec porszívóhoz porzsákGruppe porszívóhoz porzsákGÜDE porszívóhoz porzsákGUZZANTI porszívóhoz porzsákHAKO porszívóhoz porzsákHAMACH porszívóhoz porzsákHANOVER porszívóhoz porzsákHANSEATIC porszívóhoz porzsákHANSMARK porszívóhoz porzsákHARRISON porszívóhoz porzsákHAUSER porszívóhoz porzsákHAUSMEISTER porszívóhoz porzsákHECHT porszívóhoz porzsákHECLA porszívóhoz porzsákHEINNER porszívóhoz porzsákHELKINA porszívóhoz porzsákHENRY porszívóhoz porzsákHERKULES porszívóhoz porzsákHERU porszívóhoz porzsákHILTI porszívóhoz porzsákHIT COMPANY porszívóhoz porzsákHITACHI porszívóhoz porzsákHOFER porszívóhoz porzsákHOLDEN porszívóhoz porzsákHOLLAND ELECTRO porszívóhoz porzsákHOME ANGEL porszívóhoz porzsákHOME ELECTRIC porszívóhoz porzsákHOME ELECTRONICS porszívóhoz porzsákHOME FRIEND porszívóhoz porzsákHOOVER porszívóhoz porzsákHOTPOINT porszívóhoz porzsákHUGIN porszívóhoz porzsákHusky porszívóhoz porzsákHYUNDAI porszívóhoz porzsákICA porszívóhoz porzsákICA home porszívóhoz porzsákIDE LINE porszívóhoz porzsákIHP direkt porszívóhoz porzsákIMETEC porszívóhoz porzsákINDESIT porszívóhoz porzsákINFINITY porszívóhoz porzsákINOTEC porszívóhoz porzsákINSPIRA porszívóhoz porzsákINTERCLEAN porszívóhoz porzsákIntertronic porszívóhoz porzsákINVEST porszívóhoz porzsákIQ porszívóhoz porzsákIRIT porszívóhoz porzsákiROBOT porszívóhoz porzsákISKRA porszívóhoz porzsákISMET porszívóhoz porzsákITO porszívóhoz porzsákJACOBS porszívóhoz porzsákJAMES porszívóhoz porzsákJATA porszívóhoz porzsákJEKEN porszívóhoz porzsákJNL porszívóhoz porzsákJuro-Pro porszívóhoz porzsákK-TEC porszívóhoz porzsákKAISKI porszívóhoz porzsákKALORIK porszívóhoz porzsákKAMBROOK porszívóhoz porzsákKärcher porszívóhoz porzsákKARSTADT porszívóhoz porzsákKASUI porszívóhoz porzsákKAUFHOF porszívóhoz porzsákKaufland porszívóhoz porzsákKELNER porszívóhoz porzsákKENNEX porszívóhoz porzsákKENNY/KODI porszívóhoz porzsákKENWOOD porszívóhoz porzsákKHG porszívóhoz porzsákKING LAKE porszívóhoz porzsákKIRBY porszívóhoz porzsákKNEISSEL porszívóhoz porzsákKOENIC porszívóhoz porzsákKönig porszívóhoz porzsákKraft porszívóhoz porzsákKRESS porszívóhoz porzsákKRUPS porszívóhoz porzsákLASER porszívóhoz porzsákLAVOR / LAVORWASH porszívóhoz porzsákLEDERC porszívóhoz porzsákLEHOFF porszívóhoz porzsákLENIGA porszívóhoz porzsákLERVIA porszívóhoz porzsákLETRON porszívóhoz porzsákLFG porszívóhoz porzsákLG Electronic porszívóhoz porzsákLIGHT & EASY porszívóhoz porzsákLINDHAUS porszívóhoz porzsákLISTO porszívóhoz porzsákLIV porszívóhoz porzsákLIVENTA porszívóhoz porzsákLLOYDS porszívóhoz porzsákLORDSON porszívóhoz porzsákLORITO porszívóhoz porzsákLUX(Royal) porszívóhoz porzsákLUXOR porszívóhoz porzsákM'TEC porszívóhoz porzsákMAFELL porszívóhoz porzsákMAGIC porszívóhoz porzsákMAGNIT porszívóhoz porzsákMAJESTIC porszívóhoz porzsákMAKITA porszívóhoz porzsákManta porszívóhoz porzsákMARTA porszívóhoz porzsákMASTERCRAFF porszívóhoz porzsákMasterprofi porszívóhoz porzsákMATRIX porszívóhoz porzsákMATSUI porszívóhoz porzsákMAUK porszívóhoz porzsákMAURUS porszívóhoz porzsákMAXI CARE porszívóhoz porzsákMAXUM porszívóhoz porzsákMBO porszívóhoz porzsákMEDION porszívóhoz porzsákMELISSA porszívóhoz porzsákMENALUX porszívóhoz porzsákMETABO porszívóhoz porzsákMIA porszívóhoz porzsákMICROMAXX porszívóhoz porzsákMidea porszívóhoz porzsákMIELE porszívóhoz porzsákMighty Vac porszívóhoz porzsákMigros DGM porszívóhoz porzsákMILWAUKEE porszívóhoz porzsákMIOSTAR porszívóhoz porzsákMISTRAL porszívóhoz porzsákMITSUBISHI porszívóhoz porzsákMKM porszívóhoz porzsákMONDILEC porszívóhoz porzsákMONIX porszívóhoz porzsákMONTISS porszívóhoz porzsákMORGAN'S porszívóhoz porzsákMORPHY RICHARDS porszívóhoz porzsákMORRIS porszívóhoz porzsákMOULINEX porszívóhoz porzsákMPM porszívóhoz porzsákMTEC porszívóhoz porzsákmultiTEC -Norma- porszívóhoz porzsákMX POWER porszívóhoz porzsákmy edition porszívóhoz porzsákNAREX porszívóhoz porzsákNATIONAL porszívóhoz porzsákNEC porszívóhoz porzsákNETHAUS porszívóhoz porzsákNETTO porszívóhoz porzsákNEUFUNK porszívóhoz porzsákNEVA porszívóhoz porzsákNEVIR porszívóhoz porzsákNEW VOGUE porszívóhoz porzsákNIKKO porszívóhoz porzsákNILCO porszívóhoz porzsákNILE porszívóhoz porzsákNILFISK / ALTO porszívóhoz porzsákNIMBUSZ porszívóhoz porzsákNORDLINE porszívóhoz porzsákNOVAMATIC porszívóhoz porzsákNOVIDOM porszívóhoz porzsákNUAGE porszívóhoz porzsákNUMATIC porszívóhoz porzsákOBH Nordica porszívóhoz porzsákOBI porszívóhoz porzsákOK porszívóhoz porzsákOLIMPIA porszívóhoz porzsákOMEGA porszívóhoz porzsákOPEL porszívóhoz porzsákOPTIMUM porszívóhoz porzsákOPUS porszívóhoz porzsákORAVA porszívóhoz porzsákPANASONIC porszívóhoz porzsákPARIS-RHONE porszívóhoz porzsákPARKSIDE(Lidl) porszívóhoz porzsákPHILIPS porszívóhoz porzsákPHOENIX porszívóhoz porzsákPlatinium porszívóhoz porzsákPLICOSA porszívóhoz porzsákPOLAR porszívóhoz porzsákPolaris porszívóhoz porzsákPOWERKING porszívóhoz porzsákPOWERPLUS porszívóhoz porzsákPREMIUM porszívóhoz porzsákPrima Vista porszívóhoz porzsákPRIMERA porszívóhoz porzsákPRIMO porszívóhoz porzsákPRIMOTECQ porszívóhoz porzsákPRINCESS porszívóhoz porzsákPRIVILEG porszívóhoz porzsákPRO VIEL porszívóhoz porzsákPRO VISION porszívóhoz porzsákProfessional porszívóhoz porzsákPROFI EUROPE porszívóhoz porzsákPROFIAIR porszívóhoz porzsákPROFILO porszívóhoz porzsákPROFIMASTER porszívóhoz porzsákPROGRESS porszívóhoz porzsákPROLINE porszívóhoz porzsákPROPHETE porszívóhoz porzsákPROTECH porszívóhoz porzsákPROTOOL porszívóhoz porzsákPROTOS porszívóhoz porzsákPROVIEL porszívóhoz porzsákQuadro porszívóhoz porzsákQUIGG porszívóhoz porzsákREDMOND porszívóhoz porzsákREMINGTON porszívóhoz porzsákRENFERT porszívóhoz porzsákROHNSON porszívóhoz porzsákROLSEN porszívóhoz porzsákROMIX porszívóhoz porzsákROTARY porszívóhoz porzsákROTEL porszívóhoz porzsákROTHENBERGER porszívóhoz porzsákROTHO porszívóhoz porzsákROWENTA porszívóhoz porzsákROWI porszívóhoz porzsákROYAL porszívóhoz porzsákROYALTY LINE porszívóhoz porzsákRTC porszívóhoz porzsákRUN porszívóhoz porzsákRUSSELL HOBBS porszívóhoz porzsákRUTON porszívóhoz porzsákSALCO porszívóhoz porzsákSAMSUNG porszívóhoz porzsákSANYO porszívóhoz porzsákSAPHIR porszívóhoz porzsákSATRAP porszívóhoz porzsákSATUM porszívóhoz porzsákSATURN porszívóhoz porzsákSCARLETT porszívóhoz porzsákSCHAFER porszívóhoz porzsákSCHAUB LORENZ porszívóhoz porzsákSCHOTT porszívóhoz porzsákSEAWAY porszívóhoz porzsákSEBO porszívóhoz porzsákSELECTLINE porszívóhoz porzsákSELLERS porszívóhoz porzsákSENCOR porszívóhoz porzsákSERD porszívóhoz porzsákSEVERIN porszívóhoz porzsákSHARP porszívóhoz porzsákSHIVAKI porszívóhoz porzsákSHOP VAC porszívóhoz porzsákSIDEM SIDEX porszívóhoz porzsákSIEMENS porszívóhoz porzsákSIG Gmbh porszívóhoz porzsákSILENCIO porszívóhoz porzsákSILVA porszívóhoz porzsákSILVERCREST porszívóhoz porzsákSIMBIO porszívóhoz porzsákSIMEC porszívóhoz porzsákSIMPA porszívóhoz porzsákSimpex porszívóhoz porzsákSINBO porszívóhoz porzsákSINGER porszívóhoz porzsákSITRONICS porszívóhoz porzsákSKYLINE porszívóhoz porzsákSMART központi porsz porszívóhoz porzsákSMART VAC porszívóhoz porzsákSMC porszívóhoz porzsákSOLAC porszívóhoz porzsákSOLFACIL porszívóhoz porzsákSOLID porszívóhoz porzsákSonnenkönig porszívóhoz porzsákSORMA porszívóhoz porzsákSOTECO porszívóhoz porzsákSPARKY porszívóhoz porzsákSpit porszívóhoz porzsákSPITZENREITER porszívóhoz porzsákSPRINTUS porszívóhoz porzsákSTANDARD(CH) porszívóhoz porzsákStanley porszívóhoz porzsákSTAR porszívóhoz porzsákSTARKE porszívóhoz porzsákSTARMIX porszívóhoz porzsákSTECA porszívóhoz porzsákSTIHL porszívóhoz porzsákSTOMER porszívóhoz porzsákSUPERIOR porszívóhoz porzsákSUPPORTPLUS porszívóhoz porzsákSUPRA porszívóhoz porzsákSWIRL porszívóhoz porzsákSYNCHRO porszívóhoz porzsákTARRINGTON HOUSE porszívóhoz porzsákTASKI porszívóhoz porzsákTAURUS porszívóhoz porzsákTCHIBO/TCM porszívóhoz porzsákTEAM porszívóhoz porzsákTEC porszívóhoz porzsákTECH line porszívóhoz porzsákTECHNO porszívóhoz porzsákTECHNOSTAR porszívóhoz porzsákTecnica porszívóhoz porzsákTectron porszívóhoz porzsákTEFAL porszívóhoz porzsákTEKVIS porszívóhoz porzsákTELE SHOP porszívóhoz porzsákTENNANT porszívóhoz porzsákTERMOBIMAR porszívóhoz porzsákTERMOZETA porszívóhoz porzsákTESCO porszívóhoz porzsákTESLA porszívóhoz porzsákTEVION porszívóhoz porzsákTHOMAS porszívóhoz porzsákThomson porszívóhoz porzsákTIFFANY porszívóhoz porzsákTIP TOP porszívóhoz porzsákTMB porszívóhoz porzsákTOKIWA porszívóhoz porzsákTOP CRAFT porszívóhoz porzsákTOP EDITION porszívóhoz porzsákTOPCLEAN porszívóhoz porzsákTORNADO porszívóhoz porzsákTREND porszívóhoz porzsákTRENDLINE porszívóhoz porzsákTRIOMPH porszívóhoz porzsákTRION porszívóhoz porzsákTRISA porszívóhoz porzsákTRISTAR porszívóhoz porzsákTRON porszívóhoz porzsákTRONY porszívóhoz porzsákTRU FLO porszívóhoz porzsákUFESA porszívóhoz porzsákUNIC LINE porszívóhoz porzsákUNITED porszívóhoz porzsákURALUX porszívóhoz porzsákVACGANGE porszívóhoz porzsákVARIOLUX porszívóhoz porzsákVAX porszívóhoz porzsákVENDOMATIC porszívóhoz porzsákVENGA porszívóhoz porzsákVETRELLA porszívóhoz porzsákVICONTE porszívóhoz porzsákVIKING porszívóhoz porzsákVILTAVENT központi porszívóhoz porzsákVINCHI porszívóhoz porzsákVIPER porszívóhoz porzsákVISION porszívóhoz porzsákVITEK porszívóhoz porzsákVIVA porszívóhoz porzsákVOLTA porszívóhoz porzsákVortex porszívóhoz porzsákVorton porszívóhoz porzsákVORWERK porszívóhoz porzsákVR porszívóhoz porzsákWAP porszívóhoz porzsákWATSHOME porszívóhoz porzsákWAVES porszívóhoz porzsákWELLTON porszívóhoz porzsákWELTSTAR porszívóhoz porzsákWERTHEIM porszívóhoz porzsákWESTFALIA porszívóhoz porzsákWestwood porszívóhoz porzsákWhirlpool porszívóhoz porzsákWHITE AND BROWN porszívóhoz porzsákWIGO porszívóhoz porzsákWILFA porszívóhoz porzsákWINVAC porszívóhoz porzsákWIRBEL porszívóhoz porzsákWNFS (TESCO) porszívóhoz porzsákWORK MEN porszívóhoz porzsákWürth porszívóhoz porzsákZ.W.T. porszívóhoz porzsákZAFÍR porszívóhoz porzsákZANUSSI porszívóhoz porzsákZass porszívóhoz porzsákZELMER porszívóhoz porzsákZINATIC porszívóhoz porzsák
Porzsákbolt számokban
A porzsákbolt 593 porszívó márka 19005 típusához kínál porszívó porzsákot, szűrőket, és egyéb tartozékot!